Tikkurila lanserar Trusted Green på Trämarknaden i Karlstad

Författare Tikkurila Industri Sverige 2022-nov-11 16:40:15

Den 16–17 november är det återigen dags för Trämarknaden i Karlstad och Tikkurila kommer att vara på plats för att prata om Trusted Green – ett nytt helhetskoncept med noggrant framtagna råvaror, produktinnovation, experttjänster och support. Genom Trusted Green vill Tikkurila stötta ett hållbart arbete under hela processens gång. Den Svanenmärkta produktportföljen inkluderar dessutom Pinja Protect GM – en grund- och mellanstrykningsfärg som uppfyller alla krav för brandklass D.

Trä är ett viktigt och hållbart material i vår vardag, och ett ansvarsfullt skogsbruk är grunden för en hållbar byggbransch. Tikkurilas helhetslösning Trusted Green innebär flera fördelar för byggnadsprojekt och skapar ett hållbart och långvarigt skydd för träytor med hjälp av den Svanenmärkta produktportföljen. Tikkurilas ambition är att genom Trusted Green kunna arbeta nära sina kunder och finnas tillgängliga som stöd med sin expertis, produkter och tjänster under hela processen.

"Vi arbetar ständigt för att förbättra och minska miljöbelastningen på våra  produkter. Trusted Green innebär att vi nu erbjuder den mest hållbara och kvalitativa helhetslösningen för att ge trä ett bestående skydd, samtidigt som vi minskar belastningen på miljön. Vi på Tikkurila drivs av tron på att färg kan göra skillnad i vår vardag och omgivning, och målet är att byggindustrin ska kunna prestera bättre - både för sina kunder och för klimatet, säger Magnus Niklasson, ansvarig för industriell träbehandling på Tikkurila i Sverige."

Med rätt ytbehandling och underhåll av träytor kan livslängden avsevärt förlängas, vilket leder till en reducerad påverkan på miljön. Trusted Green är en helhetslösning med avsikt att leda byggbranschen i en mer hållbar riktning. Från industrimålning, till färdigstrykning på plats och underhåll, finns Trusted Green som stöd och säkerställer att varje steg i processen löper smidigt.

Tikkurilas Svanenmärkta produktportfölj erbjuder en komplett lösning från industriella grund­ och täckfärger till täckfärger för målning och underhåll på plats. Som en del av produktportföljen ingår Tikkurilas Svanenmärkta produktfamilj Pinja Protect, vattenburna grund- och mellanstrykningsfärger som dessutom är godkända i enlighet med CMP-krav. Pinja Protect GM har genomgått lyckade brandtester och är därmed klassificerade enligt Brandklass D, i vitt, rött och svart. EU kräver brandklassning av trämaterial för att kunna påvisa hur snabbt en produkt bidrar till ett brandförlopp, samt hur mycket rök som avges. Genom SBI-tester vid ett externt ackrediterat institut är Pinja Protect GM klassificerat enligt Brandklass D.

Kom gärna förbi Tikkurilas monter på mässan så berättar vi mer om Trusted Green och hur vi genom en balanserad kombination av Tikkurilas Svanenmärkta produkter, tjänster och support kan ge träfasader ett långt och hållbart liv.

 

Läs mer om vårt nya koncept Trusted Green här >>

 

Hör av er till oss!

 

 

Ämnen: tikkurila, Hållbara lösningar, Nordisk hållbarhet, Industrial Coatings, Svanenmärkt, Trusted Green